Κυπρίων Αγωνιστών 14
Αργυρούπολη
τηλ.2109957697
http://www.paixe-gelase.gr
info@paixe-gelase.gr

Home Uncategorized Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2013
formats

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΙΞΕ-ΓΕΛΑΣΕ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

 

ΤΡΙΤΗ 5/2: Δεντρί θα γίνω,ρίζες θα βγάλω, κλαδιά μεγάλα, καρπούς γεμάτα…Φροντίδα θέλω εγώ να έχω, να μεγαλώσω, για να μπορώ δώσω …(Θεατρικό παιχνίδι).

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2: Σύννεφο γεμάτο, ρίξε την βροχή, πότισε την γή! Φλεβάρης κουτσοφλέβαρος έρχεται κούτσα κούτσα, όλο νερά και λούτσα! (κατασκευή-ήθη-έθιμα).

ΠΕΜΠΤΗ 7/2: Ομπρέλα για βροχή ζωγραφίζω στο χαρτί, ασημένια η σταγόνα χρυσαφένια η βροχή(κατασκευή).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2: Κριτσινάκια σουσαμένια,τραγανά καλοψημέμα, συνταγή μοναδική από τον παππού τον Νικολή (Μαγειρική). kritsinia

ΤΡΙΤΗ 12/2: Βαρκελώνη ξακουστή γνωστός πολύ ο Gaudi Εργαστήρι γύψου με τεχνοτροπία Gaudi (κατασκευή).

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2: Ξακουστές γνήσιες ισπανικές!!! τορτίγιας με……… λαχανικά ζαμπονάκι και τυράκι θα φτιάξει το κάθε παιδάκι!(Μαγειρική).salvador-dali03

ΠΕΜΠΤΗ 14/2: Γνωριμία με την τέχνη! Ο Salvatore  Dali έγινε γνωστός πολύ γιατί ζωγράφιζε σαν μικρό παιδί! (Αισθητική αγωγή).

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/2: Οι  ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ,  μετά τη θρυλική  « Κούλα  κατσικούλα»  και το  « Για μια φούχτα μπάμιες», έχουν τη χαρά να σας προτείνουν την “ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ”   Ένα   ισπανικό λαϊκό παραμύθι, ειδικά διασκευασμένο για την παράστασή μας, το οποίο μιλάει με αφοπλιστική αφέλεια για τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Με ζωντανή μουσική και τραγούδι, ενώ η κότα και τα άλλα πρόσωπα του παραμυθιού παίζονται από κούκλες 90 cm με την τεχνική της Σχολής Βερολίνου:  ο μουσικός λ.χ. παίζει τις κούκλες με το κεφάλι! Συνδυάζει την παράσταση ηθοποιών με το κουκλοθέατρο.  (Θεατρική παράσταση). Διάρκεια :  50 λεπτά, Εισιτ. εισόδου: 6 ευρώ το παιδάκι, ώρα έναρξης:18:30.

ΤΡΙΤΗ 19/2: Στην Κίνα μια φορά  και ένα καιρό ήμουν εγώ  κινεζάκι τόσοοο δα μικρό… Ταξίδι ξεκινώ με ένα κιμονό και μια βεντάλια για να κρατώ ….(Μεταμφίεση).

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2: Spring rolls λαχανικών νόστιμα υγιεινά, τρώνε οι κινέζοι πολλά από αυτά… (Μαγειρική).

ΠΕΜΠΤΗ 21/2: Θα γράψω..θantrasgeisaα μιλήσω, κινέζικα θα τραγουδήσω, τσιν τσαν τσον τσον τσαν τσον….(και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2: Δρώμενο θεατρικό κινέζικο παραδοσιακό θα κάνουμε εμείς. Στο βασίλειο του Πάντα γίναμε μαλλιά κουβάρια! Τίγρεις και δράκοι δώσαν μάχη και ο βασιλιάς μια λύση ψάχνει . Τι άραγε θα βρεί?  Η Μουσική θα μας οδηγήσει και θα μας δώσει λύση ! Κοντά μας η Κα Ελενα Λαζαρέτου μουσικός!!! (Θεατρικό παιχνίδι)

ΤΡΙΤΗ 26/2: Στο τσίρκο τον βρίσκεις … στα πάρτι τον βλέπεις αστεία σου κάνει… συνέχεια γελάς! Τι είναι? Κλόουν φυσικά θα γίνουμε παιδιά αστεία για να κάνουμε και όλοι να γελάσουμε (θεατρικό παιχνίδι).

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2:  Στα ματάκια θα φορέσω τρισδιάστατα γυαλιά  που εγώ θα φτιάξω από άχρηστα υλικά! Τί θα βλέπω? Θα έχει πλάκα …θα γελάσουμε πολύ! (κατασκευή).maska20

ΠΕΜΠΤΗ 28/2: Χεράκια στο χαρτί μάσκα φτιάχνουν διαφορετική . Ποιος είπε και γιατί ? Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλο σου…….(κατασκευή).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3: Μάρτης γδάρτης και παλουκοκαύτης. Καλό μήνα! Φτιάχνουμε βραχιολάκι όπως κάναμε παλιά …..(λαϊκή παράδοση).

 

 

 

 

Όλες οι δραστηριότητες ξεκινούν 18:30.

Το εισιτήριο εισόδου για όλες τις δραστηριότητες είναι 5 ευρώ το κάθε παιδάκι!

Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής!

Σας περιμένουμε ! 

 

 

 

 

 
Pin It