Κυπρίων Αγωνιστών 14
Αργυρούπολη
τηλ.2109957697
http://www.paixe-gelase.gr
info@paixe-gelase.gr

Home Απογεύματα στο Παίξε Γέλασε

Απογεύματα στο Παίξε Γέλασε

 

Δευτέρα – Πόσεςκάλτσεςχωράνεστοκουτάλι;

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για γονείς και παιδιά από 3-6 χρονών.
 
Σας περιμένουμε κάθε Δευτέρα απόγευμα 18:00– 19:30 για να παίξουμε με έννοιες και αντικείμενα που οξύνουν την ενεργητική αντίληψη και καλλιεργούν τη μαθηματική σκέψη.
 
Εργαλεία μας θα είναι οι τέχνες. Το θέατρο, η δημιουργική κίνηση, τα εικαστικά και η μουσική γίνονται τα μέσα για να ερευνήσουμε αντικείμενα της καθημερινότητας και έννοιες όπως η βαρύτητα, η πρόσθεση, η αφαίρεση, η τριβή, η αιώρηση…
 
Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν με ευκολία δράσεις που βασίζονται στην πρωτοτυπία και που εξελίσσονται στο «εδώ και τώρα».
 
Γι’ αυτό, σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να δούμε μαζί, πως με το παιχνίδι μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ελεύθερη και ενεργητική σκέψη των παιδιών μας.
 
Ξεκινάμε 16 Οκτωβρίου 2017 και τελειώνουμε 28 Μαΐου 2018.
 
Υπεύθυνη Προγράμματος
Μαρία Παυλοπούλου
Εκπαιδευτικός – Ειδικός Δημιουργικής Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας
 
 
Τρίτη Παίζω Γελώ «Χαϊδευτικός» 
 
Ένα νέο μοναδικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά της δεύτερης βρεφικής ηλικίας, από 12 – 24 μηνών.
 
Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι:
Κάτω από το τραπέζι, μέσα σε μια κούτα ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ!
 
Στις συναντήσεις μας, κάθε Τρίτη,  γονείς και παιδιά έρχονται σε βιωματική επαφή
με παιχνίδια από διάφορα αντικείμενα και υλικά της καθημερινότητας.
Ποτήρια, κουτάλια, νερό, χρώματα, λουλούδια και 1002 άλλα, διαφορετικά κάθε φορά και σε διαφορετικούς συνδυασμούς, γίνονται αντικείμενα έρευνας μικρών παιδιών και μαμάδων και μπαμπάδων!
 
Τα «αποτελέσματα» των ερευνών μας, μας  δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύπτουμε βιωματικά, επιπλέον διαστάσεις των αντικειμένων. Συνδέουμε αυτή τη διαδικασία με την ανάγκη και επιθυμία των μικρών παιδιών να παρατηρούν, να χαλάνε τα πράγματα, να τους δίνουν μια άλλη μορφή.
 
Ας το κάνουμε μαζί τους ανακαλύπτοντας παράλληλα κι εμείς αυτή τους την παράδοξη σκέψη, που όλα τα κάνει δυνατά και πιθανά να συμβούν. Π.χ. για την σκέψη ενός παιδιού, ένα πλατανόφυλλο μπορεί πανεύκολα να μιλήσει κι εμείς πανεύκολα να γίνουμε πλατανόφυλλα.
 
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά να παίξουμε δημιουργικά! Να φτιάξουμε κάθε φορά μαζί με τις σκέψεις των πολύ μικρών παιδιών, που ακόμα δε μιλάνε, νέες εικόνες και πραγματικότητες. Αυτές που μας γεμίζουν, γιατί μας κάνουν να γελάμε πολύ!
 
Η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί, εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός της ομάδας.
Ξεκινάμε Νοέμβριο 2017!

 
Υπεύθυνη Προγράμματος
Μαρία Παυλοπούλου
Εκπαιδευτικός – Ειδικός Δημιουργικής Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας
 
Τετάρτη – «Μες του χορού τις στροφές»
 
Χορευτικές Τετάρτες για παιδιά και γονείς από 3 ετών έως…. 
Θέλετε ένα τσάμικο αλλιώτικο; Μια ζούμπα, μια ρούπα ή μήπως χορό χωρίς μουσική; Και τι δουλειά έχει ένας κουβάς, ένα μολύβι και μια σαπουνόφουσκα; Μουσικότητα, αυθορμητισμός στην κίνηση με ερέθισμα τη μουσική.
Με εργαλείο το σώμα μας ως βασικό μοχλό δράσης και αντίληψης, με οδηγό τη φαντασία στο χώρο και στο χρόνο θα διασκεδάσουμε με ή χωρίς βήματα.
Μία ώρα της εβδομάδας δική σας μαζί με τα παιδιά σας για εκτόνωση και γέλιο. Μην το σκέφτεστε, απλά δοκιμάστε το.  Ώρα: 18:00-19:30

Ξεκινάμε 4 Οκτωβρίου 2017 και τελειώνουμε 30 Μαΐου 2018.
 
Υπεύθυνη Προγράμματος
Στέλλα Παπαδήμα
Χορεύτρια- Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια
 
Πέμπτη – «Πως να κάνω έναν ελέφαντα να πετάει;»
 
Κάθε Πέμπτη το Παίζω Γελώ ανοίγει τις πόρτες του για παιδιά ηλικίας από 4-8 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τις τέχνες και ότι άλλο τα συγκινεί και τα ενδιαφέρει. Θα τον κάνουμε τον ελέφαντα να πετάξει;
Υ.Γ Η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει οργανωμένες δράσεις και εκτός Παίζω Γελώ, όπως αίθουσες τέχνης, υπαίθριους χώρους, αγορές και ό,τι άλλο προκύψει.
Ώρα: 18:00-19:30

Ξεκινάμε 5 Οκτωβρίου 2017 και τελειώνουμε 31 Μαΐου 2018.

Υπεύθυνη Προγράμματος
Αριάδνη Μπατζάκη-Γκολφινοπούλου
Νηπιαγωγός – Εμψυχώτρια
 
Παρασκευές Παίζω Γελώ
 
Παιχνιδο-Παρασκευές! Λερωνόμαστε, εκφραζόμαστε, ανακαλύπτουμε και δημιουργούμε αυτά που μας ευχαριστούν. Πολύ πολύ πολύ παιχνίδι γεμάτο κίνηση, χορό, εξερεύνηση, πειραματισμό κ.ά. Φορέστε την καλή σας διάθεση, τεράστια χαμόγελα και άνετα ρούχα!
Κάθε Παρασκευή και από μια διαφορετική δραστηριότητα που ολοκληρώνεται το ίδιο απόγευμα και απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες (για τους πιο μικρούς μας φίλους και τους λίγο μεγαλύτερους) κάθε φορά. Απλά, επιλέγετε δραστηριότητα από το πρόγραμμα και δηλώνετε συμμετοχή τηλεφωνικά.
Οι γονείς συνοδοί έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά, να συνδημιουργήσουν, να μοιραστούν, να παίξουν, να γελάσουν. Μπορούν όμως και να απολαύσουν μια ζεστή σοκολάτα, χαλαρώνοντας στο καφέ μας. Ώρα: 18:00-21:00.

Ξεκινάμε 6 Οκτωβρίου 2017 και τελειώνουμε 30 Μαΐου 2018.
 
Υπεύθυνη Προγράμματος
Βαρβάρα Βλαχομήτρου
Νηπιαγωγός – Εμψυχώτρια

Τα Σαββατοκύριακα το Παίξε Γέλασε λειτουργεί μόνο για παιδικά πάρτι, γιατί σε εμάς το κάθε πάρτι είναι ξεχωριστό και αποκλειστικό.

Pin It