Κυπρίων Αγωνιστών 14
Αργυρούπολη
τηλ.2109957697
http://www.paixe-gelase.gr
info@paixe-gelase.gr

Home Uncategorized Κάτι Μυρίζει Και Όλα Ηχούν Μέσα Στην Ιστορία
formats

Κάτι Μυρίζει Και Όλα Ηχούν Μέσα Στην Ιστορία

Την Παρασκευή 18/5 στο Παίξε Γέλασε: “Κάτι Μυρίζει Και Όλα Ηχούν Μέσα Στην Ιστορία”

Η ομορφιά του σχολείου και της μάθησης προϋποθέτουν την αποδόμηση των συμβατικών τρόπων διδασκαλίας 

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία περιμένουμε , εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά από 6-9 ετών , να βιώσουμε τη διαδικασία μάθησης διαφορετικά . Επιλέξαμε το μάθημα της Ιστορίας και δημιουργήσαμε ένα μοναδικό διαδραστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που πραγματεύεται το πέρασμα του ανθρώπου από την Παλαιολιθική ως την σημερινή Ρομποτική -Διαστημική Εποχή.

Ο έρωτας ανάμεσα σε μια Σπηλιά και έναν Ουρανοξύστη είναι το θέμα που μας βοηθά να προσεγγίσουμε όλες τις περιόδους σταθμούς της Ευρωπαϊκής Εξέλιξης. (Αρχαίους Ελληνικούς Πολιτισμούς: Κυκλαδικός, Μινωικός, Μηκυναϊκός – Κλασική Περίοδο – Βυζάντιο – Μεσαίωνα –Αναγέννηση – Διαφωτισμό – Βιομηχανική Επανάσταση) Γιατί, η αγάπη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μπερδεύονται τα υλικά , τα αντικείμενα, οι τροφές, οι ήχοι και οι μουσικές της Ιστορίας. Γι’ αυτό αντικαθιστούμε τη θεωρία και τα λόγια με: 
– Χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα 
-Πραγματικά υλικά (χώμα, πέτρες, τσιμέντο, χαλκό κ.α)
-Ηχητικά και Μουσικά μοτίβα
-Υφές , Γεύσεις, Μυρωδιές 

Σκοπός μας είναι, μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να απολαύσουμε, να επέμβουμε και να βιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις τη διαδικασία μάθησης. Μέσα από παιχνίδια μουσικής, γεύσεων, ήχων και υφών ασχολούμαστε με παραμέτρους της πολιτισμικής και περιβαλλοντικής εξέλιξης όπως τέχνη, διατροφή , τεχνολογία, αρχιτεκτονική, ήθη και έθιμα. 

Όλοι μαζί χειριζόμαστε τα υλικά της Ιστορίας. Όλοι μαζί ερευνούμε τους συσχετισμούς και τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στις έννοιες χώρος, χρόνος, διαδοχή, αλλαγή, άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον.

Σας περιμένουμε να παίξουμε με μάρμαρα, ξύλα, πέτρες, τσιμέντα και μυρωδικά και μαζί να αναδείξουμε την ομορφιά της γνώσης.

Δημιουργός Προγράμματος: Μαρία Παυλοπούλου
Διάρκεια: 60′ , Ώρα: 19:00
Κόστος: 8 ευρώ το άτομο / Γονιός και παιδί μαζί 12 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων τηλεφωνικά στο: 210 9957 697
Επιπλέον πληροφορίες: 6932077120

 
Pin It